Kategorier
Generellt

Nackdelar med MBT-skor

Trots att MBT-skor är omhuldade och hyllade, finns det likväl några nackdelar med MBT-skor du bör känna till. Till exempel att de är dyra och klumpiga. Men också att det inte är vetenskapligt bevisat att de faktiskt fungerar. Därför har vi nedan listat alla negativa aspekter med denna skotyp.

  1. De är dyra
  2. Det är inte vetenskapligt bevisat att de fungerar
  3. Stora och klumpiga

1. De är dyra

Den första nackdelen med MBT-skor är kostaden. Priset för denna typ av skor kostar mellan 2000 – 4000 kronor vilket är oerhört dyrt. Är du inte medel- eller höginkomsttagare så kommer denna kostnad vara i nivå med hur mycket en genomsnittsfamilj spenderar på mat varje månad, åtminstone en mindre barnfamilj. Så fundera ordentligt om investeringen är värd pengarna, för det finns mängder av andra skor du lika väl kan köpa.

2. Det är inte vetenskapligt bevisat att de fungerar

Trots att MBT-skor funnits på marknaden en bra stund så är det ännu inte bevisat att de fungerar, åtminstone inte ur ett vetenskapligt perspektiv. Om det inte är en nackdel med MBT-skor så säg.

De flesta konsumenter baserar sitt val på recensioner från andra konsumenter, vilket är bra, men det är fortfarande inget empiriskt bevis på att de har den positiva effekt som företaget påstår. Därför ska du ha en hälsosam portion misstänksamhet gentemot effekten innan du köper.

3. Stora och klumpiga

Den tredje och sista nackdelen med MBT-skor är att de är något stora och klumpiga. Har du en skostorlek över 42 så kommer de se ut som ett par rejäla båtar. Trots att detta inte är en funktionell nackdel så är den i alla fall estetisk. Så om det är viktigt för dig med hur andra personer uppfattar dina skor, så kanske du ska välja en annan typ.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med MBT-skor?

Ja, MBT-skor är trots allt väldigt sköna och utmärkta för fotmusklerna. De är, som man säger, fotriktiga. Med det sagt är det otroligt viktigt att du känner till de negativa aspekter vi nämner, så du inte blir besviken när du väl fått hem skorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *