Kategorier
Generellt

Nackdelar med elektrisk tandborste

Några exempel på nackdelar med elektrisk tandborste är bland annat att de saknar timers för automatisk avstängning, kostsamma samt att de är svåra för barn att använda. Nedan har vi listat samtliga nackdelar med denna produkt som lanserades för över 20 år sedan.

  1. Ingen timer
  2. Lätt att borsta för hårt
  3. Svåra för barn att använda

1. Ingen timer

Om du råkar glömma din elektriska tandborste utan att stänga av den, så kommer den vara igång tills dess att du stänger av den. Orsaken är att de saknar en inbyggd timer som gör att den stängs av efter X antal minuter. Således är detta är nackdel med elektrisk tandborste eftersom det är väldigt lätt att glömma bort den, och då laddas batteriet ur.

2. Lätt att borsta för hårt

En annan nackdel med elektrisk tandborste är att det är väldigt lätt att råka borsta för hårt. Vanliga tandborstar har ju numera en mekanism inbyggd som producerar ett högljutt klick-ljud om du trycker för hårt, men så är inte fallet med de elektriska tandborstarna. Detta innebär att du kan trycka väldigt hårt på tänderna för att det känns skönt – fast det är direkt skadligt för både tänderna och tandköttet. Därför måste du försöka hålla en väldigt jämn nivå när du borstar – något som är svårare än de flesta tror.

3. Svåra för barn att använda

Den tredje och sista nackdelen med elektriska tandborstar är att de är svåra för barn att använda. Fastän barn tycker de är väldigt roliga att använda så är det svårt för dem att hålla den i handen på grund av dess tyngd. Därjämte är det lätt för de att tappa tandborsten vilket kan bli en dyr historia. Men framförallt så kommer även barn uppleva att det är svårt att hitta exakt hur hårt man ska trycka tandborsten mot tänderna, och då tänderna är extra känslig i tidig ålder är det inte bra för barn att använda en elektrisk tandborste.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med elektrisk tandborste?

Ja, men då måste du veta exakt hur hårt du ska trycka varför vi rekommenderar dig att rådfråga din tandläkare gällande detta. Därtill ska inte barn använda den. Bortser man från dessa faktorer så överträffar fördelarna alla nackdelar med elektrisk tandborste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *