Kategorier
Generellt

Nackdelar med Kia Niro

Det finns flera nackdelar med Kia Niro. Fastän det är en populär hybridbil så är bromsningen inte så bra som den kunde vara, och lastutrymmet är på tok för litet. Därtill är bränsleeffektiviteten långt ifrån lika bra som t.ex. Honda Insight och Prius.

För att du ska få en tydlig bild över vad som är dåligt med Kia Niro har vi nedan listat de mest påtagliga negativa aspekterna.

  1. Bromsningen lämnar mer att önska
  2. Lastutrymmet är för litet
  3. Drar för mycket bränsle

1. Bromsningen lämnar mer att önska

Den värsta nackdelen med Kia Niro är att bromsningen inte är så bra som på andra hybridbilar i samma prisklass. Fastän bromsarna är lätta att kontrollera så bromsar de inte in så omedelbart som man vill. Till exempel har det gjorts tester när bilförare bromsar i 30 km/h och då tar inbromsningen för lång tid. Detta innebär att föraren inte känner en tillit gentemot bilen, speciellt inte när man kör i höga hastigheter – då är det en direkt livsfara.

2. Lastutrymmet är för litet

Ytterligare en nackdel med Kia Niro är att du inte kommer kunna stuva in så mycket i bilen. Faktum är att lastutrymmet är väldigt litet om man jämför med liknande bilar. Eftersom varje liten kubikmillimeter är viktig numera för köpare av bilar, så är detta en minst sagt kännbar nackdel – i synnerhet för barnfamiljer som kräver mer utrymme.

Detta är problematiskt på grund av att du måste fälla ner baksätena för att frigöra plats. Så om du vill ha en hybridbil med stort utrymme ska du absolut inte välja Kia Niro.

3. Drar för mycket bränsle

Den tredje och sista nackdelen med Kia Niro är den drar för mycket bränsle. Mer specifikt kan du färdas i 80 km på 3 liter. Trots att detta är väldigt bra i jämförelse med bensindrivna bilar så är det avsevärt sämre som de konkurrerande bilmodellerna Prius eller Honda Insight.

Därmed ska du inte köpa Kia Niro om du vill ha en bränsleeffektivitet som är bäst på marknaden.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med Kia Niro?

Nej, du borde köpa en annan hybridbil eftersom det finns flera konkurrerande modeller med högre bränsleeffektivitet och som är billigare i drift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *