Kategorier
Generellt

Nackdelar med pudlar

Pudlar är kända för att vara intelligenta, kvicktänkta och emotionellt inkännande – men det finns även nackdelar med pudlar vilket vi kommer gå igenom i denna artikeln. Trots att pudeln är en lojal hundras så är det absolut inget du köper på impuls. Därför ska du noggrant läsa de negativa aspekterna nedan så du vet exakt vad du kan förvänta dig.

  1. Pälsen kräver mycket underhåll
  2. De får inte vara understimulerade
  3. Hög emotionell känslighet

1. Pälsen kräver mycket underhåll

Den första nackdelen med pudlar är att pälsen kräver mycket underhåll. Vi alla känner till att det utmärkande draget hos en pudel är dess enorma päls, och denna måste klippas med jämna mellanrum. Annars kommer pälsen att attrahera bakterier vilket över tid gör att den luktar illa. Därtill kommer inte hunden må bra om pälsen växer och växer eftersom det blir svårt med periferiseendet. Därför måste du trimma pälsen väldigt ofta för att hålla den fräsch – något som är en påtaglig nackdel.

2. De får inte vara understimulerade

Är du en lat matte som föredrar att sitta hemma i soffan och kolla Netflix efter dagens arbete så ska du inte köpa en pudel. Orsaken är att pudlar kräver väldigt mycket stimulans i form av motion, aktivitet och lek. Om du inte stimulerar hunden så kommer konsekvenserna bli väldigt negativa, bland annat kommer de börja skälla och börja bita i saker den inte ska av ren tristess. Eftersom de kräver så mycket stimulans är detta ytterligare en nackdel med pudlar som du måste känna till.

3. Hög emotionell känslighet

Den tredje nackdelen med pudlar är att de har en hög emotionell känslighet. De påminner om en nervsvag människa som är strykrädd. Följaktligen blir de lättskrämda vid plötsliga höga ljud. Så om du bor i en familj med mycket skrik och kaos så kommer inte pudeln trivas. Symptomen på denna känslighet manifesteras i stressreaktioner som t.ex. att de attackerar personer de aldrig någonsin hade attackerat i vanliga fall.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med pudlar?

Ja, såtillvida du är förebredd på det arbete som står inför dig. Du måste helt enkelt fråga dig själv om du är en lättjefull natur som hellre sitter inomhus på kvällarna istället för att gå ut på en promenad. Vidare måste du ha energi nog att tillfredsställa pudelns behov av stimulans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *