Kategorier
Generellt

Nackdelar med pingstkyrkan

Hyser du tvivel inför att gå med i något religiöst samfund – i detta fallet pingstkyrkan – så är det alltid smart att ta reda på vilka nackdelar med pingstkyrkan som är av vikt. Till exempel ska du vara medveten om att de inte accepterar homosexuella. Därtill är gudstjänsterna behäftade med galna utspel och sektliknande beteenden som avskräcker många. Utöver detta är det många som vittnat att de blivit uteslutande på grund av avvikande åsikter. 

För att du ska få reda på alla nackdelar med pingstkyrkan har vi nedan listat dessa på ett överskådligt sätt.  

  1. De accepterar inte homosexuella
  2. Gudstjänsterna är vanvettiga 
  3. Avviker du från tron blir du paria för alla medlemmar

1. De accepterar inte homosexuella

En av de mest påtagliga av alla nackdelar med pingstkyrkan är att de inte accepterar homosexuella. Tvärtom föraktar de alla som har en avvikande sexualitet som står i bjärt kontrast mot Bibeln. Trots att många som tillhör kyrkan inte medger detta, finns det tillräckligt många vittnesmål för att detta ska klassificeras som ett obestridligt faktum. Därmed är pingstkyrkan långtifrån den inkluderade församling de vill göra gällande. 

2. Gudstjänsterna är vanvettiga

En annan nackdel med pingstkyrkan är att gudstjänsterna är vanvettiga. Vad betyder det egentligen? Jo, flera av församlingsmedlemmarna börja bete sig sektliknande vilket manifesteras av teatrala åtbörder som t.ex. innefattar skrikande och gråtande – samtidigt. Detta är för många nyinvigda direkt skrämmande och gör att många hoppar av efter första gudstjänsten. 

3. Avviker du från tron blir du paria

Om du någonsin försöker ifrågasätta Bibeln eller pingstkyrkans trosuppfattningar så kommer du oundvikligen bli utesluten. Således blir du paria för all framtid om du avviker det minsta. Detta är en enorm nackdel med pingstkyrkan eftersom så mycket av tron består i ett evigt ifrågasättande. Och många som blivit uteslutna vittnat om att de är rädda i flera år efteråt för att stöta ihop med en gammal pingstvän på stan – något som borde avskräcka de flesta.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med pingstkyrkan?

Absolut inte. Pingstkyrkan är katastrofalt usel på så många sätt, så det är inte ens i närheten att fördelarna skulle överträffa nackdelarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *