Kategorier
Generellt

Nackdelar med staffordshire bullterrier

Fastän staffordshire bullterrier är en kärleksfull, mild och gosig hundras finns det ändock några nackdelar med staffordshire bullterrier du ska veta om. Till exempel är de inte kompatibla med katter. Dessutom är de väldigt envisa vilket inte passar alla hundägare. För att du ska få en tydlig del över alla negativa aspekter har vi nedan listat dessa så du vet vad du kan förvänta dig.

  1. Hyperallergiker
  2. Ogillar katter
  3. Hög risk att få ögonsjukdomar

1. Hyperallergiker

Den första nackdelen med staffordshire bullterrier är att de är så kallade hyperallergiker. Det innebär att de kan bli allergiska mot allt möjligt. Detta skapar oro för många ägare eftersom de behandlar varje nysning från hunden som ett tecken på en ny allergi. Men det är även negativt för hunden eftersom de lider av alla dessa allergier som de samlar på sig över sin livstid. Därför är det många som undviker att köpa en staffordshire bullterrier eftersom de inte vill se den lida.

2. Ogillar katter

Har du katter hemma så är en staffordshire bullterrier inte det optimala valet. Orsaken är att de inte tycker om katter överhuvudtaget. På grund av att så många svenska också är kattägare så blir detta ett problem. Många har vittnat om att de försökt vänja hunden vid katten redan på valpstadiet, men inte ens det har fungerat. Således är ogillandet av katter en av nackdelarna med staffordshire bullterrier.

3. Hög risk att få ögonsjukdomar

Den tredje och sista nackdelen med staffordshire bullterrier är den höga risken för ögonsjukdomar. Ingen vet riktigt varför just denna hudrasen är så utsatt för ögonåkommor, men faktumet är otvivelaktigt av en sådan karaktär att risken är väldigt hög. Så vill du inte att din hund ska lida så är det bättre att välja en annan hundras.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med staffordshire bullterrier?

Nej, det är jobbigt att som matte eller husse se sin hund lida av allergier och ögonsjukdomar. Det är bättre att välja en annan hundras som inte lider av dessa åkommor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *