Kategorier
Generellt

Nackdelar med bichon havanais

Det finns några nackdelar med bichon havanais som är värda att känna till. Trots att denna dvärghund är mäkta populär för dess lilla storlek och mjuka päls så finns det som sagt några negativa aspekter du måste ha kännedom om. Annars riskerar du att köpa en hund som du inte kommer fatta tycke för. Därför ska du noggrant läsa samtliga nackdelar nedan.

  1. Ettriga och svårkontrollerade
  2. Pälsen måste borstas ofta
  3. Tycker inte om att vara ensamma
  4. Lider ofta av hudproblem

1. Ettriga och svårkontrollerade

Den primära nackdelen med bichon havanais är att de är ettriga och svårkontrollerade. Detta är den huvudsakliga orsaken till varför så många lämnar tillbaka sin bichon havanais, för att de helt enkelt inte hade räknat med hur jobbiga de var att ta hand om. Till exempel tar det väldigt lång tid att lära dem hur de ska bete sig inomhus. Men även att lära dem trick är minst sagt förenat med huvudbry. Så om du känner med dig att du lider av dåligt tålamod så ska du undvika bichon havanais.

2. Pälsen måste borstas ofta

Ytterligare en nackdel med bichon havanais är att pälsen kräver jobb. Därmed är det vackraste med denna hundras även en av dess nackdelar. Dels måste du borsta pälsen ofta, i princip var 5:e vecka, vilket många inte tycker är jobbigt de första gångerna; men efter ett år så börjar det snabbt bli en källa till irritation.

Irritationen uppkommer från de pengar det kostar att borsta pälsen, något som måste ske hos veterinären. Således är även höga kostnader behäftade med denna hund, så om du kämpar med budgeten varje månad ska du välja en annan hundras.

3. Tycker inte om att vara ensamma

Bor du själv och behöver lämna din bichon havanais under arbetstimmarna så kommer de lida av ångest. Somliga hundar går att lämna i fred under flera timmar, men inte när det kommer till denna hundras. Istället kommer den snabbt att få separationsångest, och om du lämnar den ensam flera timmar per dag så kommer detta över tid att skada ert förhållande. Därför är det en nackdel med bichon havanais att de inte tycker om att vara ensamma ens under några få timmar.

4. Lider ofta av hudproblem

Den fjärde och sista nackdelen med bichon havanais är att de lider av hudproblem. Inte sällan får de allvarliga reaktioner av flugor vilket leder till att deras hud kliar oerhört mycket. Dessutom kan de även få urinvägsproblem.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med bichon havanais?

Ja, förutsatt att du har budgeten och tiden som krävs för att ta hand om pälsen och att inte lämna de ensamma för länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *