Kategorier
Generellt

Nackdelar med vibrationsplatta

Exempel på nackdelar med vibrationsplatta involverar bland annat att det inte finns någon forskning som bevisar dess funktion. Därtill varierar modellerna kraftigt i kvalitet så det är svårt att hitta en bra modell. Utöver det är marknadsföringen orealistisk och manipulerar konsumenterna. Nedan hittar du samtliga nackdelar vi identifierat.

  1. Långt ifrån alla kan använda den
  2. Orealistisk marknadsföring för att tappa vikt
  3. Saknar långtgående forskningsresultat
  4. Varierar kraftigt i kvalitet

1. Långt ifrån alla ska använda den

Fastän det stora flertalet kan använda en vibrationsplatta utan problem så finns det särskilda demografiska grupper som absolut inte ska använda den. Till exempel ska nyopererade människor undvika vibrationsplattan, liksom de som nyligen fått en fraktur. Anledningen är att träningsmaskiner som använder vibration tenderar att göra mer skada än vad folk tror. Det har till och med gjort forskning på om så många skakningar – trots dess låga vibrationsnivå – är direkt skadligt för hjärnan och dess hjärnceller.  Givetvis är detta en av många substantiella nackdelar med vibrationsplattor.

Men vilka ska undvika att använda den då? Nedan har vi gjort en lista över dessa personer:

  • Om du är nyopererad
  • De som lider av diabetes
  • Personer som har särskilda kardiovaskulära tillstånd
  • Om du nyligen fått en huvudskada
  • Gravida kvinnor

2. Orealistisk marknadsföring för att tappa vikt

Ytterligare en nackdel med vibrationsplattor är att företagen som säljer dem lovar att det hjälper med att förlora vikt. Men faktum är att det är bluff och båg. Det är inte vibrationerna som bränner oväntat många kalorier, utan det handlar givetvis om en helhetsbild där livsstilsval som t.ex. kost spelare en betydligt större roll.

Således ska du inte köpa den häpnadsväckande och skandalösa marknadsföringen som så många företag basunerar ut nuförtiden.

3. Saknar långtgående forskningsresultat

Den tredje nackdelen med vibrationsplattor, som anknyter till den ovannämnda, är att det ännu inte finns forskning för att vetenskapligt belägga resultaten. Eftersom produkten endast har funnits på marknaden under en så kort period, får konsumenterna lita på hörsägen. Därför ska du inte ha för stora förhoppningar innan det de facto finns bevis för dess nytta.

4. Varierar kraftigt i kvalitet

Sist men inte minst finns det en minst sagt allvarlig nackdel med vibrationsplattor i allmänhet, nämligen att de varierar i kvalitet. Eftersom det finns så många som tillverkar denna produkt så pressas priserna, varpå alltfler tillverkare försöker producera dem till lägre priser. Följden av detta är att kvaliteten blir lidande. Sålunda är det otroligt svårt att hitta en modell med god kvalitet, speciellt i det billigare prissegmentet.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med vibrationsplattor?

Nej, vi anser att det finns andra, mer vetenskapligt belagda träningsmetoder. Dessutom finns det inte tillräckligt mycket forskning ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *