Kategorier
Generellt

Nackdelar med bokio

Brist på gratisfunktioner och avsaknad av offline-användning är två nackdelar med Bokio som få känner till. En tredje är att systemet är svårt att använda för en redovisningsekonom som är van vid de klassiska bokföringsprogrammen. I denna artikel kommer vi informera dig om vad som är mindre bra med Bokio.

  1. Bokio är inte längre gratis (det var förut)
  2. Systemet är inte lättanvänt för redovisningskonsulter
  3. Bokio är enkom en molnbaserad tjänst

1. Bokio är inte längre gratis

Den första nackdelen med Bokio är att det inte längre är gratis. Faktum är att när Bokio lanserades för några år sedan så var tjänsten helt kostnadsfri – ingenting kostade någonting, vilket vara makalöst fantastiskt. Speciellt för småföretagare som i uppstartfasen inte har råd med att investera dyra pengar i otympliga bokföringsprogram som har fler funktioner än vad som är nödvändigt.

Men så fort Bokio fick tillräckligt många användare så vände dem på skutan – plötsligt var flera funktioner låsta bakom en betalvägg. Och numera behöver varje användare som behöver bokslut och liknande, betala för tjänsten. Givetvis är detta något som man kan förvänta sig bland företag som dessa, men det fråntar inte faktumet att kostaden numera är en nackdel för många, och får väldigt många kunder att avstå från att använda Bokio.

2. Systemet är inte lätt att använda för erfarna redovisningskonsulter

En annan sak du måste veta om Bokio är att systemet inte är lätt att använda för redovisningskonsulter. Detta är ingen nackdel med Bokio per se, men det blir en nackdel om du inte vill sköta bokföringen själv och hellre överlämnar detta till en revisionsbyrå. Orsaken är att systemet helt enkelt är för modernt för många äldre bokräknare, vilket innebär en uppförsbacke för många redovisningskonsulter.

Fastän detta inte är en påtaglig nackdel känner vi ändå att den tåls att nämnas.

3. Bokio är enkom en molnbaserad tjänst

Den sista nackdelen med Bokio är att det endast är en molnbaserad tjänst. Med andra ord har du endast tillgång till Bokio om du har internet. Låt oss säga att du befinner dig på en semesterort med dålig internetuppkoppling – då kommer du inte kunna använda Bokio som du vill.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med Bokio?

Ja, Bokio är ett fantastiskt bokföringsprogram på många sätt. Men det har också – som vi påvisat i denna artikel – även sina skavanker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *