Kategorier
Generellt

Nackdelar med citronvatten

Fastän otroligt många människor dricker citronvatten på fastande mage för att gå ner i vikt, finns det flera nackdelar med citronvatten som du måste känna till. Gå inte på dessa nya trender utan att först ta reda på vad baksidan är. Därför har vi nedan listat samtliga nackdelar så du får en tydligare bild över vad som är bra och framförallt mindre bra.

  1. Risken att få karies är hög
  2. Orsakar illamående och halsbränna
  3. Många vittnar om att man får en orolig mage
  4. Gör att man måste kissa ofta

1. Risken att få karies är hög

Den första nackdelen med citronvatten som vi ska gå igenom är att risken för att få karies är hög. Orsaken till detta är för att citronvatten innehåller enorma mängder syra – något som fräter på tänderna. Detta leders dessvärre till skador på tandemaljen som sedermera bildar karies. Så om du värnar om tandhälsan ska du helst undvika att dricka citronvatten på regelbunden basis.

2. Orsakar illamående och halsbränna

Ytterligare en nackdel med citronvatten är att de orsakar illamående och halsbränna. Källa till detta problem är densamma som den ovannämnda, nämligen innehållet av syra. Syran irriterar magen och strupen vilket gör att du får en oangenäm och illamående känsla – i synnerhet om du dricker det på tom mage.

3. Många vittnar om att man får en orolig mage

En orolig mage är den som ständigt kurrar, drar ihop sig och skapar ett allmänt obehag. Detta beror till stor del på vad du äter och dricker. Och dricker du citronvatten så kommer magen bli ännu oroligare. Detta blir problematiskt om du befinner dig på ditt arbete och ständigt behöver gå på toaletten. Således är detta en nackdel med citronvatten du måste känna till, speciellt om du redan har befintliga magproblem.

4. Gör att man måste kissa ofta

Den fjärde och sista nackdelen med citronvatten är att det är överdrivet vätskedrivande. Därmed behöver du gå och kissa stup i kvarten, vilket gör att kroppen torkas ut. Anledningen är att det innehåller stora mängder av C-vitamin och askorbinsyra – två ämnen som sätter igång urinproduktionen för att få bort allt överflödigt salt i kroppen. Därför ska du undvika citronvatten om du inte vill bli en stamkund på toaletten.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med citronvatten?

Nej. Vi anser att folk ska avstå från att dricka citronvatten på grund av alla ovannämnda nackdelar. Du behöver inte denna dryck för att gå ner i vikt, utan det som krävs är vilja och disciplin. Låt dig därför inte luras av dessa nymodigheter som försöker lura på dig saker du inte behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *