Kategorier
Generellt

Nackdelar med chromebook

Det finns några nackdelar med chromebook du måste ha kännedom om. Annars riskerar du att få reda på detta den hårda vägen, d.v.s. efter egen erfarenhet, och då kommer du ångra att du inte först kolla upp vad som är dåligt. Därför har vi nedan listat alla negativa aspekter med chromebook.

  1. Begränsat lagringsutrymme
  2. Oanvändbar om du inte har tillgång till internet
  3. Går inte att spela på

1. Begränsat lagringsutrymme

Den första nackdelen med chromebook är dess begränsade lagringsutrymme. De flesta laptops har ju ett hårddiskutrymme på över 512 GB, men inte en chromebook. Istället måste du nöja dig med max 32 GB. Detta innebär att du endast kan spara ett fåtal dokument och bilder innan hårddisken är full. Och du kan definitivt inte ladda ner filmer eller andra större filer, för då kommer lagringsutrymmet ta slut fortare än kvickt.

2. Oanvändbar om du inte har tillgång till internet

Eftersom en chromebook är tillverkad av Google så kan du endast använda Google Docs och Google Sheets för att skriva och använda deras motsvarighet till Excel. Och både Docs och Sheets är endast åtkomliga online. Följaktligen behöver du vara uppkopplad till internet för att använda dessa program. Detta innebär i förlängningen att du inte kan göra något annat på datorn eftersom 99% använder den för att skriva och redigera dokument.

Därmed är detta en nackdel med chromebook som tåls att tänka på, då de flesta vill kunna göra andra saker med sin dator också.

3. Går inte att spela på

Är du en gamer så ska du absolut inte köpa en chromebook. Orsaken är att chromebook har så låg processorkvalitet och RAM-minne att inga moderna spel går att spela. Du är helt enkelt låst till de appar som Google Play erbjuder – och dessa är inte högkvalitativa, för att uttrycka det milt. Fastän detta är en nackdel med chromebook som de flesta konsumenter har överseende med, är det en påtaglig nackdel för dig som älskar att spela lite då och då.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med chromebook?

Ja, men då måste du känna till dess primära användningsområde vilket är att skriva och redigera dokument – inte att spela eller ladda hem stora filer på. Följaktligen är det en utmärkt dator för studenter som vill ha ett billigt alternativ till alla de dyra laptops som finns på marknaden idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *