Kategorier
Generellt

Nackdelar med pir isolering

Pir isolering är bra på många sätt eftersom de isolerar effektivt och förhindrar luftläckor, men vilka nackdelar med pir isolering finns det? För det första är inte hållfastheten lika bra som t.ex. plywood. Vidare är det dyrt. Nedan har vi listat samtliga negativa aspekter.

  1. Högt krav på installation
  2. Inte lika hållfast som andra typer av isoleringar
  3. Kostsamt

1. Högt krav på installation

Den primära nackdelen med pir isolering är att det är svårt att installera det. Fastän denna typen av isolering inte tarvar någon specialutrustning för att få på plats, så är det likväl förenat med ytterst svåra procedurer som långtifrån alla kan göra själva. Därför måste du inte sällan anställa någon som sköter det. Annars riskerar du att få betala stora kostnader för att betala något företag att göra om allt från början.

2. Inte lika hållfast som andra typer av isoleringar

Ytterligare en nackdel med pir isolering är att det inte är lika hållfast som andra typer av isoleringar. Till exempel är det helt okej att använda det ovanpå ett träslag, men funderar du på att använda det istället för trä så kommer det inte vara lika hållfast. Trots att detta inte är en markant nackdel så är det ändock värt att nämna eftersom väldigt få människor känner till detta.

3. Kostsamt

Den tredje och sista nackdelen med pir isolering är att det kostar väldigt mycket pengar. Fastän du får tillbaka dessa pengar på grund av att elkostnaderna minskas över tid eftersom isoleringen är bättre, så är initialkostnaden hög. Detta avskräcker många människor och gör att de väljer ett annat, billigare, men sämre alternativ.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med pir isolering?

Ja, såvida du är förberedd på att det kommer kosta en hel del, så ger det väldigt bra isolering som över tid sänker dina elkostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *