Kategorier
Generellt

Nackdelar med chlorella

Chlorella är ett tillskott fyllt med nyttiga näringsämnen, men vad finns det egentligen för nackdelar med chlorella? Och är sidoeffekterna någonting att verkligen bry sig om? Det, och mycket mer, kommer vi gå igenom nedan.

  1. Skadligt om det appliceras på huden
  2. Får endast intas oralt under 2-3 månader
  3. Undvik chlorella om du är allergisk mot mögel
  4. Hög mängd jod
  5. Får inte användas av gravida kvinnor

1. Skadligt om det appliceras på huden

Nånting du måste veta om chlorella är att du absolut inte får applicera det på huden. Det är nämligen så att chlorella gör huden extra känslig för solen. Därför ska du ha för vana att använda nån form av solskyddsmedel, speciellt om du är ljushyad.

2. Får endast intas oralt under 2-3 månader

En beklämmande nackdel med chlorella är att du absolut inte får ta det längre än 2-3 månader. Problemet är att väldigt få känner till denna riktlinje vilket inte sällan leder till avskyvärda bieffekter, som t.ex:

  • Diarré
  • Magkramper
  • Illamående
  • Trötthet
  • Gas i magen

3. Undvik chlorella om du är allergisk mot mögel

Ytterligare en nackdel med chlorella är att du inte får använda det om du samtidigt är allergisk mot mögel. Det kan också orsaka hemska sidoeffekter som du helst vill undvika. Av den orsaken gör du bäst i att testa att ta en mikrodos av chlorella och därefter vänta i 48 timmar för att se hur du känner dig. På så vis vet du om det är okej för dig att använda eller inte.

4. Hög mängd jod

Den höga mängden jod som chlorella innehåller är en överhängande risk för personer med sköldkörtelsjukdom. Därför ska du först rådfråga din läkare för att se om du får ta det eller inte.

5. Får inte användas av gravida kvinnor

Den femte nackdelen med chlorella är att det inte får användas av gravida kvinnor. Anledningen är att det inte finns tillräckligt mycket forskning för att det ska vara säkert.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med chlorella?

Ja, men då måste du verkligen vara på det klara med att du 1) inte har någon allergi mot mögel, och 2) att du endast använder det under 2-3 månader. Därutöver får du inte använda det om du är gravid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *