Kategorier
Generellt

Nackdelar med PayPal

Det finns flera nackdelar med PayPal som de flesta inte känner till. Trots att det är en utmärkt betalningstjänst på många sätt så har den också många brister. Till exempel är transaktionsavgifterna höga, kundtjänsten långsamt och låg säkerhet för dig som användare. Läs samtliga nackdelar nedan för att veta alla negativa aspekter med PayPal innan du börjar använda tjänsten.

  1. Höga transaktionskostnader
  2. Kundservicen är usel
  3. Kontona blir lätt frysta

1. Höga transaktionskostnader

Varje gång du får en betalning till PayPal och ska ta ut pengarna så kommer du märka att summan skiljer sig från den som fanns på ditt konto. Orsaken till detta är att PayPal tar ut en kostnad per transaktion. Denna kostnad ligger på mellan 1,70 – 2,50%. Således försvinner massor av pengar per överföring – något som är en högst påtaglig nackdel med PayPal.

2. Kundservicen är usel

Är du van vid ett respektfullt bemötande från kundtjänster på andra företag så ska du inte kontakta PayPals kundservice. Det är nämligen så att de är långsamma, otrevliga och går i många fall inte ens att få tag på. Det verkar som att PayPal, för att spara in pengar, har negligerat kvaliteten på kundtjänsten – något som kunderna blir lidande av.

Oavsett om du mailar eller ringer dem så kommer du bli förvånad över deras uselhet. Därmed är detta en enorm nackdel med PayPal som de måste åtgärda per omgående om de vill ha flera kunder, och om ryktet ska förbättras.

3. Kontona blir lätt frysta

Eftersom många använder PayPal som en betaltjänst för att få in pengar från exempelvis donationer och försäljning, så har kunderna möjlighet att öppna en dispyt om de anar ugglor i mossen. Till exempel kanske de har fått en produkt som de köpt som de blivit missnöjda med, men som de inte kan returnera på grund av den policy som finns.

Trots att det står skrivet i din policy så kan alltså kunden skicka ett klagomål till PayPal, något som inte är ett problem i sig, men som förvandlas till en enorm nackdel med PayPal eftersom ditt konto blir fryst. Anledningen är att PayPal automatiskt fryser alla konton som blivit föremål för klagomål, och det kan ta flera veckor innan ditt konto öppnas igen. Därmed har du ingen möjlighet att ta ut de pengar som finns på ditt konto förrän det öppnat igen.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med PayPal?

Ja, det gör det. Anledningen är att PayPal har så många fördelar också. Till exempel tar det bara 1 minut att öppna ett konto, vem som helst kan göra det och de är sammankopplande med mängder av tjänster som t.ex. Shopify och WordPress. Sålunda överträffar fördelarna nackdelarna med PayPal – i detta fallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *