Kategorier
Generellt

Nackdelar med spansk vattenhund

Innan du köper en spansk vattenhund måste du känna till nackdelarna. Fastän det är en fantastisk hundras på många sätt så finns det en hel del nackdelar med spansk vattenhund som flera andra hundägare vittnat om. Till exempel är deras intelligensnivå inte den bästa, och de är inte heller optimala för dig som har barn. Utöver detta har vi nedan listat de mest påtagliga negativa aspekterna med denna hund.

  1. Intelligensnivån är inte så värst hög
  2. Gillar att ströva omkring
  3. Inte barnvänliga
  4. De drar inte jämnt med katter

1. Intelligensnivån är inte så värst hög

Givetvis är intelligensnivå något som är abstrakt när det gäller hundar. Men en nackdel med spansk vattenhund, som flera ägare delar, är att de inte är lika intelligenta som andra hundar. Detta manifesteras på olika sätt som exempelvis att de inte förstår hur en dörr fungerar – något som de flesta hundar listar ut otroligt fort. Därmed ska du inte köpa en spansk vattenhund om du vill ha en snabbtänkt liten varelse i hemmet.

2. Gillar att ströva omkring

Ytterligare en nackdel med spansk vattenhund är att de inte sällan lämnar matte och husse när de inte har ett koppel runtom nacken. Om du exempelvis låter den springa fritt i en park så ska du inte vara förvånad om den springer iväg från dig, de tenderar nämligen att vilja ströva omkring utan mål – ett högst unikt beteendemönster för hundar och något du måste känna till innan du köper.

3. Inte barnvänliga

Har du barn så ska du undvika att köpa en spansk vattenhund. De är inte kända för att tycka om barn. Med det sagt är de inte aggressiva, utan snarare ointresserade – något som gör barn frustrerade och skapar irritation hunden och barnet emellan. Därför gör du bäst i att undvika att köpa en spansk vattenhund om du har ett eller flera barn hemma.

4. De drar inte jämt med katter

Den fjärde nackdelen med spanska vattenhundar är att de inte kommer överens med katter. Trots att du vid en ung ålder introducerar dem för en katt så kommer de inte fatta tycker för varandra. Därmed lämpar de sig endast för dig som varken har katter eller barn.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med spansk vattenhund?

Nej. På grund av att de flesta människor som äger en hund redan har en familj, så är det inte ultimat med tanke på hundrasens instinktiva aversion gentemot både barn och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *