Kategorier
Generellt

Nackdelar med att sy in löshår

Att sy in löshår är något som på senare tid blivit mäkta populärt. Ingen vill tappa hår för tidigt, det är självklart, men att återfå sin kalufs är inte en dans på rosor. Det finns nämligen nackdelar med att sy in löshår som du måste ha kännedom om. Dessa har vi listat nedan.

  1. Förenat med mycket smärta om det sys in på fel sätt
  2. Svårt att hitta en certifierad frisör
  3. Olämpligt för dig med tunt hår

1. Förenat med mycket smärta om det sys in på fel sätt

Den huvudsakliga nackdelen med att sy in löshår är att det är förenat med mycket smärta om det inte sys in på rätt sätt. Anledningen till smärtan är vanligtvis frisörens oerfarenhet. Därför måste du verkligen läsa många recensioner om frisören du ämnar gå till, annars riskerar du ett katastrofalt resultat. Det gör ont just för att löshåret sys in i ditt naturliga hår vilket kan svida ordentligt på hårbotten.

2. Svårt att hitta en certifierad frisör

Den andra nackdelen med att sy in löshår är att det kräver sin rätta frisör. Vi nämnde detta i stycken ovan också, men då var det kopplat till smärta. Här talar vi mer om svårigheten att hitta en certifierad frisör som är skicklig nog att utföra proceduren på ett smärtfritt sätt.

Anledningen till varför det är så svårt att hitta en certifierad frisör är för att processen är väldigt komplicerad. Därför måste frisören i fråga vara väldigt erfaren. Detta är svårt, och en konsekvens av svårigheten är att priset lätt skjuter i taket.

3. Olämpligt för dig med tunt hår

Är du tunnhårig så finns det ytterligare en nackdel med att sy in löshår. Det är nämligen så att löshåret drar för mycket i det tunna håret, vilket kommer leda till skador på håret. Detta gäller inte dig med tjockt hår, men har du som sagt tunt hår ska du undvika denna procedur.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med att sy in hår

Tveksamt. Påverkar hårbortfallet din självkänsla så är det såklart värt det. Men annars är risken hög, priset högt och frisörerna svårhittade. Därför rekommenderar vi att undvika detta om du inte verkligen känner att du behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *