Kategorier
Generellt

Nackdelar med multifokala linser

Det finns två nackdelar med multifokala linser som du måste känna till innan du köper. För det första är det svårare att se på nära avstånd. För det andra försvåras synen när det är mörkt ute. Läs nedanstående artikel för att få reda på alla negativa aspekter.

Tips: Ett bra alternativ till multifokala linser är trifokala linser.

  1. Svårt att se på nära avstånd
  2. Försvåring att se i mörker

1. Svårt att se på nära avstånd

Den största nackdelen med multifokala linser är att det blir svårt att se på nära avstånd. Orsaken är att multifokala linser är framställa för att förbättra mellanseendet och på långt avstånd – inte på när avstånd. Således behöver du också köpa ett par läsglasögon för att komplettera linserna – något som både är omständigt och dyrt. Därför är detta en kännbar nackdel du behöver känna till.

2. Försvåring att se i mörker

Ett annat problem med multifokala linser är att många personer har vittnat om att mörker gör det svårt att se omgivande ljus. Detta leder till att man ser glorier och bländande ljus vilket försvårar mörkerseendet. Dock ska du vara medveten om att dessa problem tenderar att minska över tid, men det finns fortfarande en procentuell andel hos vilka problemen är bestående. Därför är detta den andra nackdelen med multifokala linser som alla behöver känna till.

Överträffar fördelarna alla nackdelar med multifokala linser?

Det beror på. Ser du redan bra på nära avstånd är det lugnt. Och om du inte gör det så måste du ha tillräckligt mycket pengar för att komplettera med ett par läsglasögon. Utöver det är valet av linser högst individuellt, varför du ska rådfråga med din optiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *